Buchtičky se šodó
Těsto:
250 ml mléka
100g moučkového cukru
1 dl oleje
sůl
1 kostka droždí
500 g hladké mouky
2 žloutky
Krém:
3 PL cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
750 ml mléka
kapka rumu
Necháme vykynout kvásek z trošky mouky, droždí, cukru a vlažného mléka. Po vykynutí přimícháme zbytek surovin a vytvoříme hladké těsto které necháme opět kynout. Během hodiny kynutí můžeme přemíchat. Pak vytřeme pekáček olejem a poklademe kuličkami z těsta. Necháme ještě 10 minut kynout, pak potřeme olejem a pečeme cca 20 minut na 175 stupňů. Ještě horké potřeme olejem a můžeme pocukrovat.
Krém uvaříme ze surovin a rum přidáme do krému až nakonec.